Guestbook

... space for your opinion

This is a place for visitors to leave their opinion or have a discussion. Currently there are 1738 posts.
:} lol :D =) :o) :B 8-D :P :-)) :-< ;) :-/ :( :.( O.o ;o) :-* 8-| :-| 8)
Yur4Y   8th November 2008 6:23 pm
LOL
nema chybu
Mek   8th November 2008 4:47 pm
Pokial to nebude moj pes, tak mi to nevadi :-D
Yur4Y   8th November 2008 4:24 pm
mek, nejak ti tu skapal pes
Wasil   5th November 2008 1:25 pm
Jasny, no ale kdyz ja tam mam pres 20 knihoven, a kazda se nevzdy pri kazdem requestu potrebuje nacist tak je zbytecne, i kdyz vlastne kdyz to nahazuju na web tak udelam compact verzi toho frameworku a je to jedno :D
Mek   4th November 2008 11:03 pm
Hm, pekne, ale nepotrebujem take vychytavky :)
Wasil   4th November 2008 9:50 pm
Zkusim to uvest primo na prikladu, vytvarime-li instanci tridy Mek_Router:

$router = new Mek_Router();

a tuto tridu nemame nactenou:

require_once "./libs/Mek_Router.php";

tak PHP zavola funkci __autoload pokud je definovana...
takze mame-li

function __autoload($class_name)
{
$path = "./Mek/$class_name.php';
if (is_file($path))
{
require_once $path;
}
}

ji nacte, a instanci uspesne vytvori, vice na...
http://cz.php.net/autoload
Baxo   4th November 2008 9:17 am
Mek to ani ja:-B som rad ze nejsom sam
Mek   2nd November 2008 5:30 pm
Wasil, ja neprogramujem objekty vobec, iba s nimi pracujem, ked treba. A uz vobec netusim, co je to ten autoload :-B 8-D
Baxo   31st October 2008 3:02 pm
Wasil: O.o
Wasil   30th October 2008 7:08 pm
No jo Meku, ale ty si proste proceduralne zalozeny a nevidis ty krasy v PHP Frameworcich, MVC architekture...tak OOP nema pro tebe az tak markantni prinos, nebo nedelas knihovny ktere by se klasicky proceduralne psali sloziteji nebo by ani nesly, takze pro tebe pak ma vyhodu davat metody do trid jen kvuli prehlednosti a jednoduchosti nacitani pomoci __autoload :)
a to az tak velky prinos zase neni :-))
Yur4Y   26th October 2008 5:48 pm
no ja som dlho ziadnemu navodu nerozumel, vsetky pisali experti ktori nemysleli na tavy ako ja...ale nasiel som super navod na blogu 1 typka...aj ked tiez nevidim vyuzitie
Mek   26th October 2008 2:10 pm
s OOP teda hodne trpezlivosti... ja s nim nemam dobre skusenosti a OOP sa mi zda byt absolutne zbytocne, zvlast v php. Mali sme aj v skole predmet OOP, a dufal som, ze ma tam nieco naucia, ale ucitelia to odflakli a tak som sa nic nenaucil :-/
Baxo   25th October 2008 5:22 pm
ano ten kod som videl...a bohuzial je to skutocne tak ako vravis. dneska mozem s istotou povedat ze by som to napisal lepsie. ale...no verim ze na to nemas cas

najlepsie vsak je ze som sa KONECNE naucil tie mizerné regularne vyrazy a nieco s OOP v php
Mek   25th October 2008 12:23 pm
nuz pravda, ale videl si ten kod, tak iste vies, ze upravovat to by bola vazne robota a otrava O.o
Baxo   25th October 2008 10:43 am
Mek sklamal si ma ako to tu mas zabezpecene O.o a nevyhovaraj sa na to aky je web stary...sam si hovoril ze to s nim myslis vazne a preto je aj na hostingu. no ale keby si myslel, tak by si k tomu pristupoval inak. nevrav mi ze raz za mesiac nemas 10min casu zabepecit to co pise juri
Yur4Y   21st October 2008 2:29 pm
no ved ano, ano...ja zvyknem odstranovat \n, \r a \t a tak kontrolovat ci je prazdny prispevok:-P
Baxo   20th October 2008 5:58 pm
Heh ty kokos O.o

fakt...sorry mek ze som nepouzil edit ale chcel som aby to bolo jasne vidiet
Baxo   20th October 2008 5:41 pm
Mek   19th October 2008 12:05 pm
Yur4Y ani nie, ked tam das medzeru, tak uz to prazdny prispevok nie je, aj ked sa tak moze zdat :) ale prazdnu spravu ako taku to odoslat nedovoli.
inac to s tymi lomitkami zavisi aj od nastavenia servera, magic_quotes_gpc a pod. a velmi nerad sa s takymito banalitami babrem, ale je jasne, ze na wz.sk s tym nebol problem. Ale vobec nemam chut to riesit. Chcel by som prejst na nejaky redakcny system, kde by som musel kodit len minimalne a kde by boli taketo banalne chyby vychytane.
Yur4Y   19th October 2008 8:42 am


//edit: LOL sranda mek, dovolilo mi odoslat prazdny prispevok:-B
Yur4Y   18th October 2008 10:17 pm
baxo> ja viem co robi stripslashes...
ale tu to je nejake divne...napisem \n a vyhodi mi n.

no ci pana...ja nechapem- prvy raz som si odskusal, napisal som /n a napisalo n. ale ked som napisal //n, vyhodilo /n. upravim prispevok, napisem //n a vypise naozaj //n ! napisem /n, vypise /n. nechapem. (lomitka si predstavujte ako opacne)
ako keby pri editacii nefungovalo to stripslashes. skusim to zneuzit (len neviem ako).
Baxo   18th October 2008 9:34 pm
lol juri sak to je logicke...ved to predsa je uplne zaciatocna vec. stripslashes odstranuje vsetky spatne lomitka...a este nieco tusim
Mek   18th October 2008 8:37 pm
asi kvoli stripslashes O.o
Yur4Y   18th October 2008 6:00 pm
dneska ma vista nasrala po prvy raz...nedovoli mi upravit C:/Windows/System32/drivers/etc/hosts :-/

(mek preco pri odoslani prispevku zmiznu opacne lomitka?)
Mek   17th October 2008 6:40 pm
Ja Vistu nemam rad preto, ze vsetko prekopali a je to extremne neprehladne. Ale nainstaloval by som si ju len kvoli DirectX 10 (keby som mal na to grafarnu), a nastavil by som si ju tak, ako som zvyknuty, aj skin okien by som zmenil, nerad som "tuctovy" =)
Yur4Y   17th October 2008 6:23 pm
No ved ano, ano, tiez to spajam bodkami.
Baxo pise vraj nemas rad Vistu. Hm? Ovela lepsie ako XPcka (na ubuntu a spol. to sice nema ale...)
Mek   16th October 2008 3:22 pm
iste ze sa mozu premenne davat do uvodzoviek, ale potom to vyzera zversky, a to co Yur4Y napisal, je tiez zverina O.o
a co sme brali? povinne pascal, C, delphi, oracle (sql), volitelne sa da php, js a tieto veci, dalej java, C++ a pod. je toho vela (az prilis).
Yur4Y   16th October 2008 2:56 pm
Ale mozu:)
Samozrejme ze pri poliach ako $_SESSION je rozumnejsie:
echo "{$_SESSION['premenna']}<br>{$_SESSION['premenna']}";
a Mek - porozpravaj, co ste take brali v jednotlivych rocnikoch? Tiez chcem cosi take studovat a zaujima ma to O.o
Mek   16th October 2008 9:51 am
echo $_SESSION['premenna']."<br>".$_SESSION['premenna'];
takto je to spravne... btw premenne sa nedavaju do uvodzoviek.
Baxo   15th October 2008 5:36 pm
Ok takže trochu lamerská otázka=) ohladne php. nejako sa mi nedarí zapísať do príkazu echo dve Session aby sa zobrazili priklad:

echo ".$_SESSION['premenna']."<br>".$_SESSION['premenna']."; proste hadze to chybu syntaxe...ja ale neviem ako to spravne sformulovat. lebo je tych znakov na mna tam moc a tak, prirodzene apostrof sa neda to by nefungovalo to som skusal
Mek   15th October 2008 1:52 pm
ja studujem informatiku ;o) na tejto skole: https://www.fri.uniza.sk
Yur4Y   15th October 2008 1:23 pm
Cobra - linux? Bud len rad. Na takych zostavach co si mi pisal sa cudujem, ze vobec XPcka rozbehali. Xubuntu by mohlo ale frcat uplne v pohode.
Mek - my mame informatiku, ale aku:-( tento rok - "tvorba stranok, databazy, zaklady programovania". Znie to dobre, co. Clovek caka html, css, php+mysql, nejaky pascal alebo ccko. lenze ono to je Frontpage, MS Access a Comlogo ci co to je ta korytnacka:-/:.( ak sa clovek cosi nenauci doma, ostane stale windowsackou lamou.
btw mek, ty co studujes?
Mek   15th October 2008 9:45 am
no na zakladnej skole mozete byt radi, ze mate aspon nieco :)
my sme na zakladke ani nemali informatiku, o nete nechyrovali a jediny komp na skole mal riaditel ;o)
Baxo   15th October 2008 8:51 am
no tam neni ani ten TC bohuzial:-(
nie v škole sa nemám čo učiť. je to klasické PC hodina nie informatika alebo pod. zrovna nasa skola prechadza na linux

ked zacne hodina tak riaditelka (ona nas to uci lama jedna) nam povie ze mame napisat basnicku vo worde a zafarbit ju:) LOL ako keby som nemal nic ine na praci

je tam snad IE 5.5 a kompy maju vsetky zatial asi 128ram a grafiku snad mensiu ako 32mb nerozchodis na tom nic.

Takže my si tam robime co chceme a riaditelka keca z nespokojnymi matkami detí o miestnosť vedla.

a najviac ma pobavil napis vo vestibule "informatika" a teraz co zahrnuje:

Microsoft Word
Microsoft Excel
Microsoft Power Point LOL
Mek   14th October 2008 7:57 pm
portable winrar urcite existuje... a snad aj total commander by vedel z rar suborov extrahovat.
a preco chces nieco rozbalovat na skolskych kompoch? ved v skole sa mas ucit a mas komp i net aj doma ;o)
Baxo   14th October 2008 9:32 am
Výborne Mek! To riešenie som čítal aj ja:)

//: btw mohol by si dat niektore veci aj do zipu...nie len do raru. napriklad tu v skole ked som by sa to docela hodilo lebo si tu nemozem dat rar lebo nemam instalacne prava...a neviem ci existuje nieco ako portable winrar
Mek   14th October 2008 8:35 am
aha jj spominam si ;o)
Yur4Y   13th October 2008 6:51 pm
si mi pomohol s tym inputom kde sa ma menit type O.o http://www.hojko.com/checkbox-onchange-na-zmenu-typu-ineho-inputu-nejde-v-ie-t103708.html
Mek   13th October 2008 5:56 pm
Yur4Y vdaka za kompliment, ale preco si to myslis? O.o
Yur4Y   13th October 2008 3:11 pm
Mek si genius:-B
Baxo   9th October 2008 6:21 pm
uzivatel: si za MSIE?

Ak hej práve tu máš prvého nepriatela. tak tu herku od Mrkvosoftu neobhajuj:-<
Juj to su mi dnes ludia...

A ked ja nieco robim, pochopitelne pouzivam pre Ie iny css subor ako pre standard browsre. Ale na ten "prehliadac" (lutujem uvodzovky najlepsie moje pocity vystihnu s toho) si vzdy postazujem aj priamo tam, lebo mi komplikuje zivot a pracu kurna
Yur4Y   9th October 2008 3:10 pm
Mek, tak to nanho chces kydat do konca zivota?;)
Mek   8th October 2008 10:48 pm
uzivatel, tieto stranky su uz stare a ten kod je hrozny, ale pokial mozno validny. Btw. pokial IE nebude renderovat podla standardov, tak nan, ako tvorca webu, budem kydat ;o)
Nemyslel som to tak, ze zrovna kvoli anketam na mojej stranke by mali ludia prejst z IE na nejaky skutocny prehliadac 8-D
uzivatel   8th October 2008 10:09 pm
a myslim, ze staci tagu iframe nadefinovat 10 px margin na spodok a medzery budu vsade...a lepsie ako kydat na MSIE, ktory stale pouziva najviac ludi
uzivatel   8th October 2008 9:54 pm
Och tie ankety to je trapas. Myslim, ze len neskuseny tvorca web stranok moze napisat, ze pre blby IE su tam velke medzery :-B . Skuseny pouzije IE hacky v CSS a nadefinuje to pekne pre vsetky prehliadace:.(
Yur4Y   7th October 2008 3:26 pm
No hej, je to skoda. Ale zas, jedna skupina ludi pouziva normalne prehliadace a druhej skupine ten IE nevyhovoris za nic na svete O.o takze ta stranka viacmenej neplnila ten ucel co mala...ale co uz narobime:-(
Mek   7th October 2008 2:28 pm
To bude tym, ze stranka NoIE uz neexistuje. Neviem z akeho dovodu zanikla, ked bola plna takych poucnych a mudrych informacii O.o
Baxo   7th October 2008 1:40 pm
btw Mek, v IE6 sa ta hlaska o tom ze Vymente IE alebo IE sux ci co to tam mas:D tak ona sa zobrazuje snad mm pismon ze sa neda ani precitat co to je pokial sa neprilepis takmer k monitoru LOL.

LOL a IE 5.5:-D

http://g.photos.cx/scr-617.png
Mek   6th October 2008 6:28 pm
screeny su ku vsetkemu, kde to ma vyznam a dali sa urobit ;o)
Baxo   6th October 2008 6:25 pm
Mek musím ťa výrazne upozornit aby si ku každej novej veci pridával screeny alebo vobec. lebo napr aj ja, nie su u toho screeny tak vaham ci stiahnut, co ak sa mi to nebude pacit? najlepsie to zistim na screene. toto omrzi userov....a uz sem chodit nebudu

Toplist